Найменування страви | Маса нетто порцій харчових продуктів для вікової групи | Хімічний склад | Енергетична цінність | Джерело | |||||||
Вихід | Вихід | Білки | Жири | Вуглеводи | |||||||
від 1 до 4 років | від 4 до 6 (7) років | від 1 до 4 років | від 4 до 6 (7) років | від 1 до 4 років | від 4 до 6 (7) років | від 1 до 4 років | від 4 до 6 (7) років | від 1 до 4 років | від 4 до 6 (7) років | ||
1 тиждень | |||||||||||
Понеділок | |||||||||||
Сніданок | |||||||||||
Морква тушкована з чорносливом | 53 | 70 | 0,9 | 1,2 | 2,1 | 2,6 | 8,3 | 10,9 | 52 | 67 | ст. 113 «Питание детей в детском саду», Н.Г. Кожевникова/ Видання: 1961 р |
Каша "Янтарна" (з пшона з яблуками) | 100 | 125 | 4,3 | 5,3 | 4,6 | 5,7 | 18,4 | 25,9 | 132 | 176 | Рецептура № 662 «Сборник рецептур блюд и кулинарных изделий для предприятий общественного питания при общеобразовательных школах» В.Т. Лапшина/ Видання 2004 р |
Соус фруктовий | 37 | 48 | 0,3 | 0,4 | 0,0 | 0,0 | 3,9 | 7,5 | 19 | 34 | Рецептура № 902, 903 «Сборник рецептур блюд и кулинарных изделий для предприятий общественного питания»/ Видання 1982 р |
Омлет | 60 | 60 | 5,9 | 5,9 | 6,1 | 6,1 | 2,6 | 2,6 | 89 | 89 | ст. 496 Методичний посібник «Організація харчування дітей у дошкільних навчальних закладах»/ Видання 2014р |
Какао | 165 | 180 | 5,9 | 6,4 | 5,0 | 5,5 | 9,5 | 10,4 | 105 | 115 | ст. 514 Методичний посібник «Організація харчування дітей у дошкільних навчальних закладах»/ Видання 2014р |
Всього за сніданок: | 17,2 | 19,2 | 17,7 | 19,9 | 42,8 | 57,2 | 396,1 | 479,4 | |||
Обід | |||||||||||
Ікра з буряка | 50 | 70 | 0,8 | 1,1 | 3,5 | 5,3 | 5,4 | 8,6 | 53 | 82 | Рецептура № 54а «Сборник рецептур блюд (технологических карт) для питания школьников»/ Видання 1990 р |
Суп із цвітною капустою зі сметаною | 150/7 | 200/9 | 1,5 | 1,9 | 3,1 | 3,9 | 7,0 | 9,4 | 60 | 79 | ст.377 Методичний посібник «Організація харчування дітей у дошкільних навчальних закладах»/ Видання 2014р |
Котлета рублена з курятини | 58 | 77 | 10,8 | 14,5 | 3,6 | 4,6 | 8,2 | 11,2 | 111 | 148 | Рецептура № 732 «Сборник рецептур блюд и кулинарных изделий для предприятий общественного питания»/ Видання 1982 р |
Каша гречана розсипчаста | 90 | 113 | 4,2 | 5,3 | 2,6 | 3,2 | 21,2 | 26,6 | 125 | 157 | Рецептура № 291 «Сборник рецептур блюд (технологических карт) для питания школьников»/ Видання 1990 р |
Компот із свіжих фруктів | 120 | 160 | 0,2 | 0,3 | 0,2 | 0,3 | 6,2 | 16,3 | 27 | 66 | ст. 113 «Питание детей раннего и дошкольного возраста», В.Г. Кисляковская, Л.П. Васильева, Т.Б. Гурвич/ Видання: 1983 р |
Хліб цільнозерновий | 30 | 30 | 2,1 | 2,1 | 2,4 | 2,4 | 9,9 | 9,9 | 71 | 71 | |
Всього за обід: | 19,6 | 25,2 | 15,3 | 19,8 | 58,0 | 82,0 | 447,7 | 603,3 | |||
Вечеря | |||||||||||
Асорті овочеве морожене на пару | 47 | 65 | 0,5 | 0,7 | 3,3 | 4,6 | 0,1 | 0,1 | 16 | 22 | ст. 18 «Збірник рецептур страв для харчування дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах», Є. Клопотенко/ Видання 2019 р |
Пюре з бобових (горох) з цибулею | 100 | 125 | 10,3 | 12,9 | 3,2 | 3,9 | 24,4 | 30,5 | 167 | 208 | Рецептура № 437, 438 «Сборник рецептур блюд и кулинарных изделий для предприятий общественного питания»/ Видання 1982 р |
Паличка рибна з яйцем | 46 | 69 | 9,2 | 13,5 | 4,6 | 6,2 | 4,8 | 6,7 | 98 | 137 | ст. 122 «Організація харчування дітей у дошкільному навчальному закладі»/ Видання «Шкільний світ» 2010 р |
Чай | 150 | 180 | 0,0 | 0,0 | 0,0 | 0,0 | 0,0 | 0,0 | 0,0 | 0,0 | Рецептура № 1009 «Сборник рецептур блюд и кулинарных изделий для предприятий общественного питания»/ Видання 1982 р |
Фрукти свіжі (апельсин) | 45 | 60 | 0,5 | 0,7 | 0,1 | 0,2 | 5,7 | 7,6 | 24 | 32 | Рецептура № 323, 324, 325 «Сборник рецептур блюд (технологических карт) для питания школьников»/ Видання 1990 р |
Хліб цільнозерновий із сиром твердим | 30 | 30/10 | 2,1 | 5,5 | 2,4 | 5,4 | 9,9 | 9,9 | 71 | 109 | |
Всього за вечерю: | 22,7 | 33,3 | 13,7 | 20,3 | 44,8 | 54,8 | 375,4 | 507,7 | |||
Всього за день: | 59,5 | 77,7 | 46,7 | 59,9 | 145,6 | 194,1 | 1219,2 | 1590,4 | |||
Вівторок | |||||||||||
Сніданок | |||||||||||
Соління (помідор) | 50 | 0,6 | 0 | 1,2 | 8 | Рецептура № 52 «Сборник рецептур блюд (технологических карт) для питанияшкольников»/ Видання 1990 р | |||||
Салат із капусти, моркви та яблук | 50 | 1,9 | 2,3 | 3,2 | 39 | ст. 202 «Питание детей», М.И. Снигур, З.Т. Корешкова/ Видання 1988 р | |||||
Каша ячна в’язка | 90 | 110 | 2,0 | 2,3 | 1,8 | 2,2 | 13,0 | 15,6 | 77 | 92 | Рецептура № 291 «Сборник рецептур блюд (технологических карт) для питания школьников»/ Видання 1990 р |
Тефтеля куряча з овочами | 66/24 | 88/32 | 11,5 | 15,6 | 5,3 | 6,6 | 11,6 | 15,1 | 141 | 184 | ст. 398 – 399 Методичний посібник «Організація харчування дітей у дошкільних навчальних закладах»/ Видання 2014р |
Кефір | 100 | 125 | 3,0 | 3,8 | 2,5 | 3,1 | 3,5 | 4,4 | 59 | 74 | Рецептура № 358 «Сборник рецептур блюд (технологических карт) для питания школьников»/ Видання 1990 р |
Хліб цільнозерновий | 30 | 30 | 2,1 | 2,1 | 2,4 | 2,4 | 9,9 | 9,9 | 71 | 71 | |
Всього за сніданок: | 20,5 | 24,3 | 14,3 | 14,4 | 41,2 | 46,1 | 387,7 | 428,9 | |||
Обід | |||||||||||
Суп овочевий із сметаною | 150/4 | 200/5 | 1,3 | 1,7 | 3,0 | 3,7 | 7,7 | 10,3 | 61 | 80 | Рецептура № 77 «Сборник рецептур блюд (технологических карт) для питания школьников»/ Видання 1990 р |
Мафіни м'ясні з овочами та твердим сиром | 63 | 84 | 12,0 | 15,9 | 5,4 | 7,3 | 3,8 | 5,1 | 112 | 149 | ст. 13-14 Журнал «Медична сестра дошкільного закладу»/ Видання №9 вересень 2016 р |
Плов з родзинками | 100 | 120 | 2,6 | 3,1 | 2,7 | 3,2 | 31,1 | 37,3 | 156 | 186 | Рецептура № 429 «Сборник рецептур блюд и кулинарных изделий для предприятий общественного питания»/ Видання 1982 р |
Фрукти свіжі (банан) | 60 | 80 | 0,9 | 1,2 | 0,1 | 0,1 | 13,1 | 17,4 | 53 | 71 | Рецептура № 323 «Сборник рецептур блюд (технологических карт) для питания школьников»/ Видання 1990 р |
Хліб цільнозерновий | 30 | 30 | 2,1 | 2,1 | 2,4 | 2,4 | 9,9 | 9,9 | 71 | 71 | |
Всього за обід: | 18,9 | 24,0 | 13,6 | 16,7 | 65,5 | 80,0 | 453,9 | 557,5 | |||
Вечеря | |||||||||||
Овочі тушковані | 75 | 100 | 1,3 | 1,7 | 6,1 | 8,1 | 8,5 | 11,3 | 89 | 119 | ст. 501 «Организации питания детей в дошкольных учреждениях», А.С. Алексеева, Л.В. Дружинина, К.С. Ладодо/ Видання 1990 р |
Пудинг сирно-яблучний | 134 | 178 | 16,0 | 20,4 | 12,0 | 15,0 | 14,1 | 26,0 | 231 | 322 | ст. 136 «Организации питания детей в дошкольных учреждениях», А.С. Алексеева, Л.В. Дружинина, К.С. Ладодо/ Видання 1990 р |
Соус фруктовий | 35 | 48 | 0,1 | 0,2 | 0,0 | 0,0 | 1,4 | 3,2 | 7 | 14 | Рецептура № 902, 903 «Сборник рецептур блюд и кулинарных изделий для предприятий общественного питания»/ Видання 1982 р |
Сік фруктовий | 120 | 180 | 0,6 | 0,9 | 0,0 | 0,0 | 17,4 | 26,1 | 71 | 106 | Рецептура № 362 «Сборник рецептур блюд (технологических карт) для питания школьников»/ Видання 1990 р |
Всього за вечерю: | 18,0 | 23,2 | 18,1 | 23,1 | 41,4 | 66,5 | 397,6 | 561,0 | |||
Всього за день: | 57,4 | 71,5 | 46,0 | 54,1 | 148,1 | 192,6 | 1239,2 | 1547,4 | |||
Середа | |||||||||||
Сніданок | |||||||||||
Салат морквяно-яблучний | 92 | 126 | 2,5 | 3,2 | 4,2 | 5,4 | 8,2 | 13,4 | 77 | 110 | ст. 132 «Организации питания детей в дошкольных учреждениях», А.С. Алексеева, Л.В. Дружинина, К.С. Ладодо/ Видання 1990 р |
Гуляш курячий | 32/18 | 43/24 | 9,9 | 13,2 | 3,4 | 4,3 | 4,0 | 5,4 | 87 | 116 | ст. 395 Методичний посібник «Організація харчування дітей у дошкільних навчальних закладах»/ Видання 2014р |
Каша пшенична розсипчаста з цибулею | 101 | 127 | 4,3 | 5,4 | 2,5 | 3,1 | 26,7 | 33,5 | 148 | 186 | Рецептура № 406 «Сборник рецептур блюд и кулинарных изделий для предприятий общественного питания»/ Видання 1982 р |
Компот із сухофруктів | 100 | 135 | 0,2 | 0,2 | 0,0 | 0,0 | 3,8 | 12,1 | 15 | 46 | Рецептура № 932 «Сборник рецептур блюд и кулинарных изделий для предприятий общественного питания»/ Видання 1982 р |
Хліб цільнозерновий із сиром твердим | 30 | 30/10 | 2,1 | 5,5 | 2,4 | 5,4 | 9,9 | 9,9 | 71 | 109 | |
Всього за сніданок: | 18,9 | 27,5 | 12,5 | 18,3 | 52,5 | 74,3 | 398,5 | 566,8 | |||
Обід | |||||||||||
Соління (огірок) | 50 | 0,8 | 0,0 | 5,0 | 21 | Рецептура № 52 «Сборник рецептур блюд (технологических карт) для питания школьников»/ Видання 1990 р | |||||
Салат з капусти з зеленим горошком | 50 | 3,3 | 0,1 | 23,2 | 46 | Рецептура № 52 «Збірник рецептур страв для харчування дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах», Є. Клопотенко/ Видання 2019 р | |||||
Суп гречаний | 150 | 200 | 1,5 | 2,0 | 1,2 | 1,6 | 10,2 | 13,8 | 56 | 77 | ст. 475 Методичний посібник «Організація харчування дітей у дошкільних навчальних закладах»/ Видання 2014 р |
Шніцель із свинини | 60 | 81 | 8,4 | 11,1 | 14,5 | 19,1 | 8,6 | 11,2 | 199 | 262 | Рецептура № 248 «Сборник рецептур блюд (технологических карт) для питания школьников»/ Видання 1990 р |
Картопля тушкована з цибулею | 100 | 113 | 2,5 | 2,8 | 3,5 | 4,0 | 19,7 | 22,4 | 119 | 135 | ст. 139 «Питание детей в детском саду», Н.Г. Кожевникова/ Видання 1961 р |
Фрукти свіжі (апельсин) | 60 | 80 | 0,5 | 0,7 | 0,1 | 0,2 | 5,7 | 7,6 | 24 | 32 | Рецептура № 323, 324, 325 «Сборник рецептур блюд (технологических карт) для питания школьников»/ Видання 1990 р |
Хліб цільнозерновий | 30 | 30 | 2,1 | 2,1 | 2,4 | 2,4 | 9,9 | 9,9 | 71 | 71 | |
Всього за обід: | 18,2 | 19,5 | 21,7 | 27,4 | 77,3 | 69,9 | 514,5 | 598,5 | |||
Вечеря | |||||||||||
Буряк тушкований в сметанному соусі | 57 | 75 | 1,1 | 1,5 | 2,1 | 2,7 | 6,8 | 9,1 | 48 | 63 | Рецептура № 116 «Сборник рецептур блюд (технологических карт) для питания школьников»/ Видання 1990 р |
Каша вівсяна в’язка з курагою | 110 | 130 | 3,2 | 3,9 | 3,0 | 3,6 | 13,4 | 16,1 | 112 | 136 | ст. 427 Методичний посібник «Організація харчування дітей у дошкільних навчальних закладах»/ Видання 2014 р |
Яблуко фаршироване сиром кисломолочним | 90 | 124 | 10,4 | 13,7 | 6,0 | 7,9 | 7,4 | 14,8 | 126 | 185 | Рецептура № 116 «Сборник рецептур блюд (технологических карт) для питания школьников» Видання 1990 р |
Чай з лимоном | 150/3 | 180/5 | 0,1 | 0,1 | 0,0 | 0,0 | 0,4 | 0,5 | 3 | 4 | Рецептура № 1009 «Сборник рецептур блюд и кулинарных изделий для предприятий общественного питания»/ Видання 1982 р |
Всього за вечерю: | 14,8 | 19,1 | 11,2 | 14,2 | 28,0 | 40,5 | 289,7 | 387,8 | |||
Всього за день: | |||||||||||
Четвер | |||||||||||
Сніданок | |||||||||||
Каша булгур в’язка з овочами | 96 | 125 | 4,2 | 5,4 | 2,5 | 3,2 | 16,7 | 26,6 | 117 | 169 | «Збірник рецептур страв для харчування дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах», Є. Клопотенко/ Видання 2019 р |
Сирники рожеві з морквою | 78 | 115 | 12,4 | 17,1 | 10,2 | 13,7 | 8,6 | 18,0 | 177 | 264 | ст. 262 «Питание детей», М.И. Снигур, З.Т. Корешкова/ Видання 1988 р |
Соус яблучний | 73 | 89 | 0,3 | 0,3 | 0,3 | 0,3 | 10,4 | 14,8 | 44 | 62 | ст. 72 «Питание детей раннего и дошкольного возраста», В.Г. Кисляковская, Л.П. Васильева, Д.Б. Гурвич/ Видання 1983г |
Кефір | 100 | 125 | 3,0 | 3,8 | 2,5 | 3,1 | 3,5 | 4,4 | 59 | 74 | Рецептура № 358 «Сборник рецептур блюд (технологических карт) для питания школьников»/ Видання 1990 р |
Всього за сніданок: | 19,8 | 26,6 | 15,5 | 20,3 | 39,3 | 63,8 | 397,5 | 569,3 | |||
Обід | |||||||||||
Борщ український | 150 | 200 | 2,1 | 2,8 | 2,5 | 3,1 | 10,0 | 13,1 | 69 | 89 | ст. 361 Методичний посібник «Організація харчування дітей у дошкільних навчальних закладах»/ Видання 2014р |
Нагетси курячі | 56 | 75 | 12,0 | 16,0 | 4,2 | 5,4 | 12,1 | 16,5 | 136 | 182 | Рецептура № 57 «Збірник рецептур страв для харчування дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах», Є. Клопотенко/ Видання 2019 р |
Макарони відварені з овочами | 100 | 130 | 3,4 | 4,4 | 2,3 | 2,9 | 21,5 | 28,0 | 121 | 157 | Рецептура № 446 «Сборник рецептур блюд и кулинарных изделий для предприятий общественного питания»/ Видання 1982 р |
Компот із свіжих фруктів | 120 | 160 | 0,2 | 0,3 | 0,2 | 0,3 | 6,2 | 16,3 | 27 | 66 | ст. 113 «Питание детей раннего и дошкольного возраста», В.Г. Кисляковская, Л.П. Васильева, Т.Б. Гурвич/ Видання: 1983 р |
Хліб цільнозерновий | 30 | 30 | 2,1 | 2,1 | 2,4 | 2,4 | 9,9 | 9,9 | 71 | 71 | |
Всього за обід: | 19,8 | 25,5 | 11,6 | 14,1 | 59,8 | 83,9 | 424,4 | 564,7 | |||
Вечеря | |||||||||||
Капуста тушкована | 60 | 100 | 1,03 | 1,72 | 1,78 | 2,89 | 3,60 | 8,50 | 32,44 | 62,89 | ст. 497 Методичний посібник «Організація харчування дітей у дошкільних навчальних закладах»/ Видання 2014 р |
Суфле з вареного курячого мяса та рису | 100 | 133 | 10,72 | 14,30 | 4,79 | 6,26 | 10,87 | 14,49 | 132,32 | 175,32 | ст. 400 Методичний посібник «Організація харчування дітей у дошкільних навчальних закладах»/ Видання 2014 р |
Какао | 120 | 160 | 5,02 | 6,02 | 4,25 | 5,10 | 8,06 | 9,67 | 89,20 | 107,04 | Рецептура № 1025 «Сборник рецептур блюд и кулинарных изделий для предприятий общественного питания»/ Видання 1982 р |
Хліб цільнозерновий | 30 | 30 | 2,10 | 2,10 | 2,40 | 2,40 | 9,90 | 9,90 | 71,10 | 71,10 | |
Всього за вечерю: | 18,9 | 24,1 | 13,2 | 16,7 | 32,4 | 42,6 | 325,1 | 416,3 | |||
Всього за день: | 58,51 | 76,22 | 40,29 | 51,05 | 131,53 | 190,25 | 1146,90 | 1550,35 | |||
П’ятниця | |||||||||||
Сніданок | |||||||||||
Шарлотка з рису та овочів | 110 | 125 | 5,7 | 6,7 | 6,7 | 7,7 | 27,8 | 34,2 | 193 | 234 | ст. 176 «Питание детей в детском саду», Н.Г. Кожевникова/ Видання 1961 р |
Соус сметанний | 34 | 58 | 0,8 | 1,6 | 2,1 | 4,2 | 4,0 | 7,1 | 38 | 73 | ст. 149, 150 «Питание в детском саду» Ведрашко В.Ф., В.Г. Кисляковская, С.В. Русакова/ Видання Библиотека воспитателя детского сада |
Омлет з морквою | 60 | 60 | 5,3 | 5,3 | 6,4 | 6,4 | 1,9 | 1,9 | 86 | 86 | Рецептура № 176 «Сборник рецептур блюд (технологических карт) для питания школьников»/ Видання 1990 р |
Кисіль молочний | 100 | 150 | 2,8 | 4,2 | 2,5 | 3,8 | 7,5 | 18,6 | 63 | 123 | ст. 118 «Организации питания детей в дошкольных учреждениях», А.С. Алексеева, Л.В. Дружинина, К.С. Ладодо/ Видання 1990 р |
Всього за сніданок: | 14,7 | 18,0 | 17,7 | 22,1 | 41,2 | 61,8 | 380,6 | 515,2 | |||
Обід | |||||||||||
Суп-пюре гороховий | 150 | 200 | 5,6 | 7,5 | 1,8 | 2,3 | 15,2 | 20,0 | 100 | 131 | Рецептура № 272 «Сборник рецептур блюд и кулинарных изделий для предприятий общественного питания»/ Видання 1982 р |
Зрази картопляні з курячим м’ясом | 116 | 145 | 10,6 | 13,1 | 5,1 | 6,0 | 18,8 | 23,3 | 164 | 200 | ст. 483 Методичний посібник «Організація харчування дітей у дошкільних навчальних закладах»/ Видання 2014 р |
Бігос овочево-курячий | 8/22 | 13/32 | 2,8 | 4,3 | 1,4 | 2,0 | 1,9 | 2,9 | 30 | 46 | ст. 396 Методичний посібник «Організація харчування дітей у дошкільних навчальних закладах»/ Видання 2014 р |
Фрукти свіжі (яблуко) | 60 | 80 | 0,2 | 0,3 | 0,2 | 0,3 | 6,2 | 8,3 | 27 | 36 | Рецептура № 323 «Сборник рецептур блюд (технологических карт) для питанияшкольников»/ Видання 1990 р |
Хліб цільнозерновий | 30 | 30 | 2,10 | 2,10 | 2,40 | 2,40 | 9,90 | 9,90 | 71,10 | 71,10 | |
Всього за обід: | 21,37 | 27,34 | 10,89 | 13,10 | 51,97 | 64,40 | 391,68 | 484,56 | |||
Вечеря | |||||||||||
Буряк тушкований | 50 | 70 | 0,8 | 1,1 | 3,5 | 4,8 | 5,0 | 9,1 | 52 | 80 | ст. 500 Методичний посібник «Організація харчування дітей у дошкільних навчальних закладах»/ Видання 2014 р |
Хлібець рибний | 48 | 72 | 7,9 | 11,9 | 3,3 | 4,2 | 3,5 | 5,2 | 76 | 106 | Рецептура № 210 «Сборник рецептур блюд (технологических карт) для питания школьников»/ Видання 1987 р |
Банош по-гуцульськи з сиром твердим | 80/4 | 100/7 | 3,6 | 5,0 | 5,0 | 6,7 | 11,8 | 15,0 | 107 | 141 | ст. 12 Журнал «Медична сестра дошкільного закладу»/ Видання № 1 січень 2016 р |
Сік фруктовий | 120 | 180 | 0,1 | 0,2 | 0,0 | 0,0 | 19,1 | 28,6 | 82 | 122 | Рецептура № 362 «Сборник рецептур блюд (технологических карт) для питания школьников»/ Видання 1990 р |
Хліб цільнозерновий | 30 | 30 | 2,10 | 2,10 | 2,40 | 2,40 | 9,90 | 9,90 | 71,10 | 71,10 | |
Всього за вечерю: | 14,6 | 20,3 | 14,1 | 18,1 | 49,3 | 67,8 | 387,3 | 521,0 | |||
Всього за день: | 50,64 | 65,59 | 42,70 | 53,33 | 142,45 | 193,96 | 1159,49 | 1520,84 |
Корисні посилання