Найменування страви Маса нетто порцій харчових продуктів для вікової групи Хімічний склад Енергетична цінність Джерело
Вихід Вихід Білки Жири Вуглеводи
від 1 до 4 років від 4 до 6 (7) років від 1 до 4 років від 4 до 6 (7) років від 1 до 4 років від 4 до 6 (7) років від 1 до 4 років від 4 до 6 (7) років від 1 до 4 років від 4 до 6 (7) років
1 тиждень
Понеділок
Сніданок
Морква тушкована з чорносливом 53 70 0,9 1,2 2,1 2,6 8,3 10,9 52 67 ст. 113 «Питание детей в детском саду», Н.Г. Кожевникова/ Видання: 1961 р
Каша "Янтарна" (з пшона з яблуками) 100 125 4,3 5,3 4,6 5,7 18,4 25,9 132 176 Рецептура № 662 «Сборник рецептур блюд и кулинарных изделий для предприятий общественного питания при общеобразовательных школах» В.Т. Лапшина/ Видання 2004 р
Соус фруктовий 37 48 0,3 0,4 0,0 0,0 3,9 7,5 19 34 Рецептура № 902, 903 «Сборник рецептур блюд и кулинарных изделий для предприятий общественного питания»/ Видання 1982 р
Омлет 60 60 5,9 5,9 6,1 6,1 2,6 2,6 89 89 ст. 496 Методичний посібник «Організація харчування дітей у дошкільних навчальних закладах»/ Видання 2014р
Какао 165 180 5,9 6,4 5,0 5,5 9,5 10,4 105 115 ст. 514 Методичний посібник «Організація харчування дітей у дошкільних навчальних закладах»/ Видання 2014р
Всього за сніданок: 17,2 19,2 17,7 19,9 42,8 57,2 396,1 479,4
Обід
Ікра з буряка 50 70 0,8 1,1 3,5 5,3 5,4 8,6 53 82 Рецептура № 54а «Сборник рецептур блюд (технологических карт) для питания школьников»/ Видання 1990 р
Суп із цвітною капустою зі сметаною 150/7 200/9 1,5 1,9 3,1 3,9 7,0 9,4 60 79 ст.377 Методичний посібник «Організація харчування дітей у дошкільних навчальних закладах»/ Видання 2014р
Котлета рублена з курятини 58 77 10,8 14,5 3,6 4,6 8,2 11,2 111 148 Рецептура № 732 «Сборник рецептур блюд и кулинарных изделий для предприятий общественного питания»/ Видання 1982 р
Каша гречана розсипчаста 90 113 4,2 5,3 2,6 3,2 21,2 26,6 125 157 Рецептура № 291 «Сборник рецептур блюд (технологических карт) для питания школьников»/ Видання 1990 р
Компот із свіжих фруктів 120 160 0,2 0,3 0,2 0,3 6,2 16,3 27 66 ст. 113 «Питание детей раннего и дошкольного возраста», В.Г. Кисляковская, Л.П. Васильева, Т.Б. Гурвич/ Видання: 1983 р
Хліб цільнозерновий 30 30 2,1 2,1 2,4 2,4 9,9 9,9 71 71
Всього за обід: 19,6 25,2 15,3 19,8 58,0 82,0 447,7 603,3
Вечеря
Асорті овочеве морожене на пару 47 65 0,5 0,7 3,3 4,6 0,1 0,1 16 22 ст. 18 «Збірник рецептур страв для харчування дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах», Є. Клопотенко/ Видання 2019 р
Пюре з бобових (горох) з цибулею 100 125 10,3 12,9 3,2 3,9 24,4 30,5 167 208 Рецептура № 437, 438 «Сборник рецептур блюд и кулинарных изделий для предприятий общественного питания»/ Видання 1982 р
Паличка рибна з яйцем 46 69 9,2 13,5 4,6 6,2 4,8 6,7 98 137 ст. 122 «Організація харчування дітей у дошкільному навчальному закладі»/ Видання «Шкільний світ» 2010 р
Чай 150 180 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 Рецептура № 1009 «Сборник рецептур блюд и кулинарных изделий для предприятий общественного питания»/ Видання 1982 р
Фрукти свіжі (апельсин) 45 60 0,5 0,7 0,1 0,2 5,7 7,6 24 32 Рецептура № 323, 324, 325 «Сборник рецептур блюд (технологических карт) для питания школьников»/ Видання 1990 р
Хліб цільнозерновий із сиром твердим 30 30/10 2,1 5,5 2,4 5,4 9,9 9,9 71 109
Всього за вечерю: 22,7 33,3 13,7 20,3 44,8 54,8 375,4 507,7
Всього за день: 59,5 77,7 46,7 59,9 145,6 194,1 1219,2 1590,4
Вівторок
Сніданок
Соління (помідор) 50 0,6 0 1,2 8 Рецептура № 52 «Сборник рецептур блюд (технологических карт) для питанияшкольников»/ Видання 1990 р
Салат із капусти, моркви та яблук 50 1,9 2,3 3,2 39 ст. 202 «Питание детей», М.И. Снигур, З.Т. Корешкова/ Видання 1988 р
Каша ячна в’язка 90 110 2,0 2,3 1,8 2,2 13,0 15,6 77 92 Рецептура № 291 «Сборник рецептур блюд (технологических карт) для питания школьников»/ Видання 1990 р
Тефтеля куряча з овочами 66/24 88/32 11,5 15,6 5,3 6,6 11,6 15,1 141 184 ст. 398 – 399 Методичний посібник «Організація харчування дітей у дошкільних навчальних закладах»/ Видання 2014р
Кефір 100 125 3,0 3,8 2,5 3,1 3,5 4,4 59 74 Рецептура № 358 «Сборник рецептур блюд (технологических карт) для питания школьников»/ Видання 1990 р
Хліб цільнозерновий 30 30 2,1 2,1 2,4 2,4 9,9 9,9 71 71
Всього за сніданок: 20,5 24,3 14,3 14,4 41,2 46,1 387,7 428,9
Обід
Суп овочевий із сметаною 150/4 200/5 1,3 1,7 3,0 3,7 7,7 10,3 61 80 Рецептура № 77 «Сборник рецептур блюд (технологических карт) для питания школьников»/ Видання 1990 р
Мафіни м'ясні з овочами та твердим сиром 63 84 12,0 15,9 5,4 7,3 3,8 5,1 112 149 ст. 13-14 Журнал «Медична сестра дошкільного закладу»/ Видання №9 вересень 2016 р
Плов з родзинками 100 120 2,6 3,1 2,7 3,2 31,1 37,3 156 186 Рецептура № 429 «Сборник рецептур блюд и кулинарных изделий для предприятий общественного питания»/ Видання 1982 р
Фрукти свіжі (банан) 60 80 0,9 1,2 0,1 0,1 13,1 17,4 53 71 Рецептура № 323 «Сборник рецептур блюд (технологических карт) для питания школьников»/ Видання 1990 р
Хліб цільнозерновий 30 30 2,1 2,1 2,4 2,4 9,9 9,9 71 71
Всього за обід: 18,9 24,0 13,6 16,7 65,5 80,0 453,9 557,5
Вечеря
Овочі тушковані 75 100 1,3 1,7 6,1 8,1 8,5 11,3 89 119 ст. 501 «Организации питания детей в дошкольных учреждениях», А.С. Алексеева, Л.В. Дружинина, К.С. Ладодо/ Видання 1990 р
Пудинг сирно-яблучний 134 178 16,0 20,4 12,0 15,0 14,1 26,0 231 322 ст. 136 «Организации питания детей в дошкольных учреждениях», А.С. Алексеева, Л.В. Дружинина, К.С. Ладодо/ Видання 1990 р
Соус фруктовий 35 48 0,1 0,2 0,0 0,0 1,4 3,2 7 14 Рецептура № 902, 903 «Сборник рецептур блюд и кулинарных изделий для предприятий общественного питания»/ Видання 1982 р
Сік фруктовий 120 180 0,6 0,9 0,0 0,0 17,4 26,1 71 106 Рецептура № 362 «Сборник рецептур блюд (технологических карт) для питания школьников»/ Видання 1990 р
Всього за вечерю: 18,0 23,2 18,1 23,1 41,4 66,5 397,6 561,0
Всього за день: 57,4 71,5 46,0 54,1 148,1 192,6 1239,2 1547,4
Середа
Сніданок
Салат морквяно-яблучний 92 126 2,5 3,2 4,2 5,4 8,2 13,4 77 110 ст. 132 «Организации питания детей в дошкольных учреждениях», А.С. Алексеева, Л.В. Дружинина, К.С. Ладодо/ Видання 1990 р
Гуляш курячий 32/18 43/24 9,9 13,2 3,4 4,3 4,0 5,4 87 116 ст. 395 Методичний посібник «Організація харчування дітей у дошкільних навчальних закладах»/ Видання 2014р
Каша пшенична розсипчаста з цибулею 101 127 4,3 5,4 2,5 3,1 26,7 33,5 148 186 Рецептура № 406 «Сборник рецептур блюд и кулинарных изделий для предприятий общественного питания»/ Видання 1982 р
Компот із сухофруктів 100 135 0,2 0,2 0,0 0,0 3,8 12,1 15 46 Рецептура № 932 «Сборник рецептур блюд и кулинарных изделий для предприятий общественного питания»/ Видання 1982 р
Хліб цільнозерновий із сиром твердим 30 30/10 2,1 5,5 2,4 5,4 9,9 9,9 71 109
Всього за сніданок: 18,9 27,5 12,5 18,3 52,5 74,3 398,5 566,8
Обід
Соління (огірок) 50 0,8 0,0 5,0 21 Рецептура № 52 «Сборник рецептур блюд (технологических карт) для питания школьников»/ Видання 1990 р
Салат з капусти з зеленим горошком 50 3,3 0,1 23,2 46 Рецептура № 52 «Збірник рецептур страв для харчування дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах», Є. Клопотенко/ Видання 2019 р
Суп гречаний 150 200 1,5 2,0 1,2 1,6 10,2 13,8 56 77 ст. 475 Методичний посібник «Організація харчування дітей у дошкільних навчальних закладах»/ Видання 2014 р
Шніцель із свинини 60 81 8,4 11,1 14,5 19,1 8,6 11,2 199 262 Рецептура № 248 «Сборник рецептур блюд (технологических карт) для питания школьников»/ Видання 1990 р
Картопля тушкована з цибулею 100 113 2,5 2,8 3,5 4,0 19,7 22,4 119 135 ст. 139 «Питание детей в детском саду», Н.Г. Кожевникова/ Видання 1961 р
Фрукти свіжі (апельсин) 60 80 0,5 0,7 0,1 0,2 5,7 7,6 24 32 Рецептура № 323, 324, 325 «Сборник рецептур блюд (технологических карт) для питания школьников»/ Видання 1990 р
Хліб цільнозерновий 30 30 2,1 2,1 2,4 2,4 9,9 9,9 71 71
Всього за обід: 18,2 19,5 21,7 27,4 77,3 69,9 514,5 598,5
Вечеря
Буряк тушкований в сметанному соусі 57 75 1,1 1,5 2,1 2,7 6,8 9,1 48 63 Рецептура № 116 «Сборник рецептур блюд (технологических карт) для питания школьников»/ Видання 1990 р
Каша вівсяна в’язка з курагою 110 130 3,2 3,9 3,0 3,6 13,4 16,1 112 136 ст. 427 Методичний посібник «Організація харчування дітей у дошкільних навчальних закладах»/ Видання 2014 р
Яблуко фаршироване сиром кисломолочним 90 124 10,4 13,7 6,0 7,9 7,4 14,8 126 185 Рецептура № 116 «Сборник рецептур блюд (технологических карт) для питания школьников»
Видання 1990 р
Чай з лимоном 150/3 180/5 0,1 0,1 0,0 0,0 0,4 0,5 3 4 Рецептура № 1009 «Сборник рецептур блюд и кулинарных изделий для предприятий общественного питания»/ Видання 1982 р
Всього за вечерю: 14,8 19,1 11,2 14,2 28,0 40,5 289,7 387,8
Всього за день:
Четвер
Сніданок
Каша булгур в’язка з овочами 96 125 4,2 5,4 2,5 3,2 16,7 26,6 117 169 «Збірник рецептур страв для харчування дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах», Є. Клопотенко/ Видання 2019 р
Сирники рожеві з морквою 78 115 12,4 17,1 10,2 13,7 8,6 18,0 177 264 ст. 262 «Питание детей», М.И. Снигур, З.Т. Корешкова/ Видання 1988 р
Соус яблучний 73 89 0,3 0,3 0,3 0,3 10,4 14,8 44 62 ст. 72 «Питание детей раннего и дошкольного возраста», В.Г. Кисляковская, Л.П. Васильева, Д.Б. Гурвич/ Видання 1983г
Кефір 100 125 3,0 3,8 2,5 3,1 3,5 4,4 59 74 Рецептура № 358 «Сборник рецептур блюд (технологических карт) для питания школьников»/ Видання 1990 р
Всього за сніданок: 19,8 26,6 15,5 20,3 39,3 63,8 397,5 569,3
Обід
Борщ український 150 200 2,1 2,8 2,5 3,1 10,0 13,1 69 89 ст. 361 Методичний посібник «Організація харчування дітей у дошкільних навчальних закладах»/ Видання 2014р
Нагетси курячі 56 75 12,0 16,0 4,2 5,4 12,1 16,5 136 182 Рецептура № 57 «Збірник рецептур страв для харчування дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах», Є. Клопотенко/ Видання 2019 р
Макарони відварені з овочами 100 130 3,4 4,4 2,3 2,9 21,5 28,0 121 157 Рецептура № 446 «Сборник рецептур блюд и кулинарных изделий для предприятий общественного питания»/ Видання 1982 р
Компот із свіжих фруктів 120 160 0,2 0,3 0,2 0,3 6,2 16,3 27 66 ст. 113 «Питание детей раннего и дошкольного возраста», В.Г. Кисляковская, Л.П. Васильева, Т.Б. Гурвич/ Видання: 1983 р
Хліб цільнозерновий 30 30 2,1 2,1 2,4 2,4 9,9 9,9 71 71
Всього за обід: 19,8 25,5 11,6 14,1 59,8 83,9 424,4 564,7
Вечеря
Капуста тушкована 60 100 1,03 1,72 1,78 2,89 3,60 8,50 32,44 62,89 ст. 497 Методичний посібник «Організація харчування дітей у дошкільних навчальних закладах»/ Видання 2014 р
Суфле з вареного курячого мяса та рису 100 133 10,72 14,30 4,79 6,26 10,87 14,49 132,32 175,32 ст. 400 Методичний посібник «Організація харчування дітей у дошкільних навчальних закладах»/ Видання 2014 р
Какао 120 160 5,02 6,02 4,25 5,10 8,06 9,67 89,20 107,04 Рецептура № 1025 «Сборник рецептур блюд и кулинарных изделий для предприятий общественного питания»/ Видання 1982 р
Хліб цільнозерновий 30 30 2,10 2,10 2,40 2,40 9,90 9,90 71,10 71,10
Всього за вечерю: 18,9 24,1 13,2 16,7 32,4 42,6 325,1 416,3
Всього за день: 58,51 76,22 40,29 51,05 131,53 190,25 1146,90 1550,35
П’ятниця
Сніданок
Шарлотка з рису та овочів 110 125 5,7 6,7 6,7 7,7 27,8 34,2 193 234 ст. 176 «Питание детей в детском саду», Н.Г. Кожевникова/ Видання 1961 р
Соус сметанний 34 58 0,8 1,6 2,1 4,2 4,0 7,1 38 73 ст. 149, 150 «Питание в детском саду» Ведрашко В.Ф., В.Г. Кисляковская, С.В. Русакова/ Видання Библиотека воспитателя детского сада
Омлет з морквою 60 60 5,3 5,3 6,4 6,4 1,9 1,9 86 86 Рецептура № 176 «Сборник рецептур блюд (технологических карт) для питания школьников»/ Видання 1990 р
Кисіль молочний 100 150 2,8 4,2 2,5 3,8 7,5 18,6 63 123 ст. 118 «Организации питания детей в дошкольных учреждениях», А.С. Алексеева, Л.В. Дружинина, К.С. Ладодо/ Видання 1990 р
Всього за сніданок: 14,7 18,0 17,7 22,1 41,2 61,8 380,6 515,2
Обід
Суп-пюре гороховий 150 200 5,6 7,5 1,8 2,3 15,2 20,0 100 131 Рецептура № 272 «Сборник рецептур блюд и кулинарных изделий для предприятий общественного питания»/ Видання 1982 р
Зрази картопляні з курячим м’ясом 116 145 10,6 13,1 5,1 6,0 18,8 23,3 164 200 ст. 483 Методичний посібник «Організація харчування дітей у дошкільних навчальних закладах»/ Видання 2014 р
Бігос овочево-курячий 8/22 13/32 2,8 4,3 1,4 2,0 1,9 2,9 30 46 ст. 396 Методичний посібник «Організація харчування дітей у дошкільних навчальних закладах»/ Видання 2014 р
Фрукти свіжі (яблуко) 60 80 0,2 0,3 0,2 0,3 6,2 8,3 27 36 Рецептура № 323 «Сборник рецептур блюд (технологических карт) для питанияшкольников»/ Видання 1990 р
Хліб цільнозерновий 30 30 2,10 2,10 2,40 2,40 9,90 9,90 71,10 71,10
Всього за обід: 21,37 27,34 10,89 13,10 51,97 64,40 391,68 484,56
Вечеря
Буряк тушкований 50 70 0,8 1,1 3,5 4,8 5,0 9,1 52 80 ст. 500 Методичний посібник «Організація харчування дітей у дошкільних навчальних закладах»/ Видання 2014 р
Хлібець рибний 48 72 7,9 11,9 3,3 4,2 3,5 5,2 76 106 Рецептура № 210 «Сборник рецептур блюд (технологических карт) для питания школьников»/ Видання 1987 р
Банош по-гуцульськи з сиром твердим 80/4 100/7 3,6 5,0 5,0 6,7 11,8 15,0 107 141 ст. 12 Журнал «Медична сестра дошкільного закладу»/ Видання № 1 січень 2016 р
Сік фруктовий 120 180 0,1 0,2 0,0 0,0 19,1 28,6 82 122 Рецептура № 362 «Сборник рецептур блюд (технологических карт) для питания школьников»/ Видання 1990 р
Хліб цільнозерновий 30 30 2,10 2,10 2,40 2,40 9,90 9,90 71,10 71,10
Всього за вечерю: 14,6 20,3 14,1 18,1 49,3 67,8 387,3 521,0
Всього за день: 50,64 65,59 42,70 53,33 142,45 193,96 1159,49 1520,84
Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування